Veelgestelde vragen


Hoe staat het met de kwaliteit van Uula verf?

De technische kwaliteit van Uula verf is uitstekend. Duurzaamheid is afhankelijk van ondergrond, verwerkingsmethode en laagdikte en varieert van 3 tot wel 12 jaar voor buitentoepassing. Voor binnen en in beschutte situaties wellicht langer. De ecologische duurzaamheid is vele malen beter dan van kunstharsverfsoorten. Het speciale productieproces op basis van lijnolie zorgt ervoor dat de verf enigszins elastisch is en een damp open beschermlaag op het hout vormt. Eenmaal aangebracht volgt de verf de werking van het hout. Vocht in het hout wordt ook weer afgegeven aan de buitenlucht. Er kan dus nooit vocht in het hout achterblijven dat het hout van binnenuit aantast. De kleuren vervagen uiteindelijk op een natuurlijke manier, zonder dat dat de beschermende werking aantast. 


Natuurvriendelijke verf is toch veel duurder dan gewone verf?

Dit is niet waar. Wie het gebruik per m2 afzet tegen de lange levensduur, komt tot de conclusie dat Uula verf zeker niet duurder is dan andere verf van professionele kwaliteit.


Hoe lang gaat Uula verf mee?

Uula verf gaat lang mee. Als het om buitenschilderwerk gaat volstaat het in de regel om kale of verweerde plekken na een aantal jaren bij te werken. Helemaal overschilderen is in de regel niet vaker nodig dan een keer in de 10-15 jaar.


Is de verwerking moeilijker dan die van ‘gewone’ verf?

De verwerking is zeker niet moeilijker dan die van andere verf. Wel is het belangrijk de aanwijzingen op de verpakking goed op te volgen. Zo is het voor een goed resultaat belangrijk dat Farfoil en Kookverf niet te dun worden opgebracht. Lineco moet juist weer niet te dik aangebracht worden. Verder is het belangrijk geschikt schuurmateriaal en kwasten te gebruiken. Wie deze aanwijzingen goed opvolgt, kan bijna altijd een goed resultaat bereiken.


Kan Uula verf in alle kleuren worden geleverd?

Uula verf is verkrijgbaar in een afgewogen kleurenpalet. De kleuren komen tot stand door toevoeging van kleurpigmenten aan de lijnolie, die de basis van de verf vormt. Deze pigmenten zijn aardverfstoffen die worden gedolven uit de aarde en die in bepaalde tinten voorkomen. Hierdoor hebben de kleuren een heel natuurlijke en fraaie uitstraling.


In welke hoeveelheden is Uula verf verkrijgbaar?

Dat is afhankelijk van de verfsoort. Uula Kookverf en Uula Farfoil Kleur, Olielazuur Kleur en Roslagin is verkrijgbaar in blikken van 1, 3 en 10 liter. Enkele kleuren Uula kookverf zijn leverbaar in blikken van 20 liter.
Olielazuur Blank en Farfoil wit zijn verkrijgbaar in blikken van 0.9, 2.7 en 9 liter. Lineco wordt geleverd in blikken van 1, 3 en 10 liter.


Heb ik speciaal materiaal nodig?

Voor een goed resultaat is het aan te bevelen een kwast te gebruiken die past bij het product. Voor Kookverf is dit bijvoorbeeld een speciale kookverfkwast, voor Farfoil is er een speciale Farfoilkwast. Zie voor meer informatie de Productenkiezer.
Met het gebruik van deze speciale kwasten verwerkt de verf veel gemakkelijker en bereikt u een optimaal resultaat.

Waar kan ik dit gereedschap bestellen?

U kunt dit via Uula of via uw dealer bestellen.

 

Kan Uula verf worden verspoten?

Uula verf kan eventueel ook worden verspoten.


Ik heb een andere vraag. Waar kan ik terecht voor informatie?

Voor meer informatie over de juiste keuze van een product of over de verwerking kunt u terecht bij een van de dealers die worden genoemd elders op de site. U kunt ons ook bellen of mailen voor meer informatie. Kijk bij Contact voor onze gegevens. Wij helpen u graag!